إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ ﴿۲۲۲ بقره﴾
همانا خدا آنان را که پیوسته به درگاهش توبه کنند و هم پاکیزگان را دوست میدارد.
امیر مومنان علی - علیه السلام - فرموده است:
توبوا الی الله عزوجل و ادخلوا فی محبته، فان الله عزوجل یحب التوابین و یحب المتطهرین و المومن تواب(89)؛
به سوی خدا بازگردید و در محبتش درآیید. بی شک خداوند توبه کنندگان و پاکیزگان را دوست می دارد و انسان با ایمان، بسیار توبه می کند. خصال، ج 2، ص 622.
وقتی توبه می کنی بایداثر محبت خدا را هم احساس کنی یعنی طوری می شه که تو زندگیت در به تخته جور در می آید همه کارهایت درست می شود خودت می فهمی خدا دوستت دارد و خوش به حال کسی که این حالت را در خودش نگه دارد.
ورد في حديث عن الامام الباقر (ع ) انه قال : (( ان اللّه تعالى اشد فرحا بتوبة عبده من رجل اضل راحلته وزاده في ليلة ظلما فوجدها ))
اصول الكافي : ج 2 , ص 435 باب التوبة , ح 8.
حالا بحث سر این است که آیا فقط این راه تولد خوبی است؟ مثلا آیا حضرت آدم ع می توانست بدون اینکه گناه کند انقدر با حال، گریه وانابه کند ودر گرماگرم رابطه اش با خدا بسوزد ولذت معنوی ببرد؟ اصلا مقام عصمت معنی اش چیست ؟ می گویند سیئات المقربین حسنات الابرار است ومی گویند ماشین مدل بالا اگر حتی یک خط کوچک روی بدنه اش بیافته صاحبش خیلی ناراحت می شه ولی این با حرفی که بعضی در مورد ائمه معصومین علیهم السلام می زنند که حتی اشتباه هم نمی کنند، فرق دارد.
مثلا آیا می شود بگوییم اشتباه می کنند ولی خدا قبل از اینکه به ضرر کسی تموم بشه وکسی از آن با خبر بشه همانطور که در دعای کمیل است ،به خاطر نماز شبهایی که خواندند اشتباهشون را درست می کند واینها شرمنده این محبت خدا می شوند وباعث می شود نماز شب باحال تری بخوانند؟
(کم من قبیح سترته وکم من فادح من البلاء اقلته وکم من مکروه دفعته وکم من ثناء جمیل لست اهلا له نشرته)
اینکه خوبی از بدی متولد می شود : اصلا خاصیت این جهان مادی این است که
حجاب چهره جان می شود غبار تنم خوشا دمی که از آن چهره پرده بر فکنم
خدا اینجوری کرده که ما به سوی او یعنی جهان معنوی ، رجعت کنیم
(انا لله وانا الیه راجعون)
یعنی ابتدا اصل بر خوبی بوده (لقد خلقنا الانسان فی احسن تقویم)
بعد به این دنیا آورده شده ایم که اصل آن بر بدی است (ثم رددناه اسفل سافلین)
خوش به حال آن کسی که از این بدی استفاده کند وبا ایمان به خدا آن را اصلاح کند (الا الذین آمنوا وعملوا الصالحات فلهم اجر غیر ممنون)
امام جلودار ما در این رجعت است!